Blog | Ana Sayfa
 

5 Mart 2010 Cuma

Derviş Zaim’in Nokta Filmi Üzerine


Sinema eleştirmeni İhsan Kabil moderatörlüğünde gerçekleşen sinema söyleşimizin bu ayki konuğu Derviş Zaim olacaktı. Ancak kendisi ülke dışında olduğu için Nokta filmi yapımcısı Baran Seyhan ile söyleşimiz gerçekleşti.

Söyleşi öncesi Baran Seyhan'a merkezimiz hakkında bilgiler verdik. Söyleşi başladığında katılımcılardan da soru alan Seyhan, gelenlere değerli açıklamalarda bulundu. Tuz Gölü'nde gerçekleşmiş olan film çekimleri sırasında Tuz Gölü'nden ne kadar etkilendiğini anlattı. Fırsat bulur bulmaz herkesin mutlaka orada birkaç gün geçirmesi tavsiyesinde bulunurken, katılımcılardan özellikle şu sözü vermelerini istedi;

- Burada harika bir merkez yapılmış. Adeta büyülendim. Yapılanlar muazzam. Lütfen bu yapılanlara katılımcı olarak destek verin.

Baran Seyhan ve İhsan Kabil alkışlarla uğurlanırken Nokta filmi gösterime girdi.

Nokta filmi 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 45. Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi yönetmen, Montpellier’den, Avrasya’dan ve Kahire’den en iyi film ödülleri gibi yaklaşık 17 büyük ödül almıştır. Konusuna gelince;

Derviş Zaim’in geleneksel minyatür sanatını içeren Cenneti Beklerken’den sonra çektiği son filmi, bir zamanlar işlediği bir suç yüzünden azap çeken ve çektiği azaptan kurtulmaya çalışan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Ahmet, yakın bir arkadaşının ön ayak olması ile tarihi değeri yüksek bir Kuran’ın çalınmasına istemeden bulaşır. Ancak kalkıştığı iş onu hiç istemediği bir noktaya sürükler. Geleneksel Osmanlı hat sanatının da organik bir biçimde dahil olduğu film, tıpkı bu sanat gibi tek ve kesintisiz bir plandan oluşuyor. Nokta, içeriğinde suç ve ceza, görev ve sorumluluk, kötülük, gelenekten yararlanma gibi konuları tartışmaya açıyor.

Etiketler: , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

 
Başkanın Mesajı
 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat AYDIN
 
Güncel Yazılar
   
Arşiv