Blog | Ana Sayfa
 

6 Şubat 2011 Pazar

Barış Manço Ölümünün 12. Yılında Anıldı






Milyonların gönlünde taht kuran Barış Manço, ölümünün 12. yıl dönümünde sevenleri tarafından Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılan bir programla anıldı.

“Barışa Özlem Gecesi” adlı programa ünlü sanatçının oğlu Doğukan Manço, Barış Manço’nun çocukluk arkadaşı Erkmen Sağlam ve araştırmacı Semih Çelik katıldı.

7’den 77’ye çok sayıda Manço hayranının bir araya geldiği programda konuşan Doğukan Manço, babasının hayatı boyunca milli değerlerine, ilkelerine, halkına, milletine sahip çıktığını vurgulayarak, babasının önemli bir kültür elçisi olduğunun da altının çizdi.

“Barış iyiye örnek olacak sözlerle şarkılarını süsledi”
Barış Manço’nun çocukluk arkadaşı ve aynı zamanda iş arkadaşı olan Erkmen Sağlam ise, Manço’nun kişiliğiyle ve yaptığı çalışmalarla ayrı bir yerde olduğunu belirterek, “Barış iyiye örnek olacak sözlerle şarkılarını süsledi” dedi.

Sağlam Barış Manço’nun ölümünden sonra ortaya arkadaşı olduğunu iddia eden birçok kişinin çıktığını ve onun hakkında bilmeden konuştuklarının belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce Barış Manço'yla ilgili konuşma taraftarı değildim, ancak bu kez davet aldığımda bu düşüncesini tekrar gözden geçirerek, uzun yılların ardından ilk kez konuşma kararı aldım. Barış’ın hiç arkadaşı yoktu. O çevresinden farklı bir insandı. Barış asla diğerleri gibi gününü kurtarma peşinde olan birisi değil, yarınları kurgulayan bir insandı. Bu yüzden çok arkadaşı yoktu."

Programda bir konuşma yapan araştırmacı Semih Sağlam ise Barış Manço’nun çok yönlü sanatsal kişiliğine vurgu yaparak, “Manço dünyayı bize, bizi de dünyaya tanıttı” ifadesini kullandı.

7’den 77’ye Barış Manço’nun Şarkılarıyla Coştu
Gecede Grup Rutubet tarafından seslendirilen Barış Manço şarkıları ise katılımcıları kimi zaman coşturdu kimi zaman hüzne boğdu.

Barış’a Özlem Sergisi
Programda ayrıca Barış Manço’nun hayatından kesitlerin yer aldığı şu ana kadar sergilenmemiş 100 fotoğraflık Barışa Özlem Sergisi de açılışı yapıldı. Sergi 08 Şubat’a kadar Zeytinburnu Kültü Merkezi’nde sanatseverlerle bulaşacak.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

 
Başkanın Mesajı
 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat AYDIN
 
Güncel Yazılar
   
Arşiv