Blog | Ana Sayfa
 

10 Şubat 2011 Perşembe

Çocuklar Caillou ile Buluştu





Dünyaca ünlü çizgi film kahramanı Caillou’nun tiyatro oyununun İstanbul galası Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.


Gösterime girdiği tüm ülkelerde örnek davranışlarıyla çocukların kalbinde taht kuran Caillou’nun müzikal oyununda küçükler unutulmaz bir gece geçirdi ve Caillou ile ilk kez tanışma imkanı buldular.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’dan çocuklara tatil hediyesi olarak sahneye konulan oyuna yalnızca çocukların değil büyüklerin de ilgisi yoğun oldu.

Oyunu büyük coşkuyla izleyen çocuklar Caillou’yu ilk defa görmenin büyük heyecanıyla gözlerini sahneden ayıramadılar.

Caillou’u eve götürmek istediler

Salonu hınca hınç dolduran çocuklar Caillou’yu görünce salondan ayrılmak istemediler. Oyunun sonunda Caillou ile fotoğraf çektirme şansını yakalayan çocuklar Caillou’yu eve götürmek istediler.

Büyük ilgiyle karşılanan “Caillou’nun Hayal Dünyası” adlı müzikal oyunun Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde ki gösterimi yapılacak iki gösterimle devam edecek.

Caillou Hakkında

Fransız yazar Christine L`Heureux ve çizer Helene Desputaux`nun yarattığı Caillou (Kayyu) gösterildiği her ülkede hem çocukların hem de ebeveynlerin yol haritası oluyor.

Caillou çizgi dizisi; ebeveynlere çocuk dilini hatırlatıp; büyüklerin çocuklar ile “sağlıklı iletişim kurmanın ve kaliteli zaman geçirmenin” ipuçlarını vermeyi amaçlıyor.

Caillou’nun yazarı, çizgi film karakterinin Türkiye`de ve dünyada bu kadar çok ilgi görmesini, çocukların Caillou`nun gözünden kendi dünyalarına bakabilmesine, anne-babaların da çocuklarının dünyalarına bakıp onları daha iyi anlayabilmesine ve toplumsal değerlerin en iyi şekilde ifade edilmesine bağladığını ifade ediyor.

Kelime anlamı çakıl taşı olan Caillou, kel, sade ve ırksal ayrımcılıklardan uzak yapısıyla dünyada milyonlarca kişinin hayranlığını kazandı.

Oyun Hakkında

“Caillou’nun Hayal Dünyası” adlı müzikal, orijinaline sadık kalınarak hazırlandı. Oyunda kullanılan müzikler yine çizgi filmde yer alan orijinal müziklerden oluşuyor. Çizgi film karakteri Caillou’nun, ailesi ve en yakın arkadaşı arasında geçen maceraların anlatıldığı oyunun süresi 40 dakika. Oyunun kadrosu ise onbir kişiden oluşuyor.

Fotoğraf Galerisi İçin TIKLAYINIZ

Facebook Sayfası Fotoğraf Galerisi İçin TIKLAYINIZ

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa

 
Başkanın Mesajı
 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat AYDIN
 
Güncel Yazılar
   
Arşiv